""

Miért jó az Ankylos implantátum?

Dr. Toldi Fogászat már több, mint 12 éve használja a betegek és a saját megelégedettségére.
Az Ankylos implantátumot azért is javasoljuk, mivel:
  • ár/érték arányban kitűnő
  • stabil – erős rögzítés
  • szilárd
  • szinte teljesen baktériumbiztos
  • minden protetikai elem azonos átmérőjű, ezért minden felépítmény kombinálható minden implantátummal

Ankylos TissueCare Concept – Feltűnően magas hosszú távú siker százalék

Az Ankylos a maga kiszámíthatótermészetes esztétikát nyújtó és a legjobb mechanikai stabilitást biztosító megoldásaival tökéletes megoldást jelent!
A kialakított kúpos csatlakozás kezdeti és hosszú távú szöveti stabilitást biztosít.
A rendkívül pontos TissueCare kapcsolat révén gyakorlatilag nincs mikromozgás és szinte teljesen baktérium-biztos. Az erős, stabil rögzítés megakadályozza a csont lebontódását, biztosítja a kemény és lágy szövetek stabilitását, egészségét.

Kiszámítható szöveti stabilitás

Stabil, kiszámítható eredményeket szeretne? Az Ankylos kúpos TissueCare Connection az implantátum és a felépítmény közötti átmenet, mely megakadályozza a káros mechanikus hatásokat és a mikrobák támadását az implantátum körüli szövetekben, továbbá helyet biztosít az implantátum vállán a környező lágy szövetek számára.
A süllyesztett elhelyezés kombinálva az Ankylos implantátum felületi kialakításával lehetővé teszi a csontsejtek lerakódását felépítmény köré – további támogatást nyújtva a fedő nyálkahártyának. Így lesz tartós a piros-fehér esztétika.

Egyszerűsített műtét – Szabadság, a megfelelő fogpótlás kiválasztásában

Az új Ankylos C / X rendszer lehetővé teszi az implantátumok pontos pozicionálását. A progresszív külső menetkialakítás megkönnyíti az implantátumok behelyezését, és fokozza a rögzülést.
A meghatározott és erős rögzítést adó TissueCare Connection lehetővé teszi, hogy a műtéti procedúra és a fogpótlás készítése teljesen független legyen egymástól.
Nagy előny,hogy minden protetikai elem azonos átmérőjű, ezért minden felépítmény kombinálható minden implantátummal.
A ragyogó hosszú távú eredmény és a gazdaságos kezelés kombinációja megfelel a mai követelményeknek.
Miután megérkezett hozzánk időpontkérése, Judit a következő rendelési nap végéig kapcsolatba fog Önnel lépni.

A TissueCare Koncepció a siker alapja

 
Öt feltétel a kezdeti és a hosszú távú szöveti stabilitás eléréséhez:
  1. Ne legyen mikromozgás
  2. A baktériumoknak ellenálló kapcsolat az elemek között
  3. Platform váltás
  4. Gerincél alatti elhelyezés
  5. Speciális felületkialakítás
Mindezek meg is valósulnak az Ankylos implantátum előírásszerű használatakor.

Nincs mikromozgás

Holger Zipprich / Dr. Paul Weigl
Mikromozgás az implantátum és a felépítmény között irritálja / izgatja az implantátum körüli csont állományt, amely az implantátum váll területén felszívódással, atrófiával reagál. Ezzel szemben, a kónuszos, és erősen rögzített kapcsolódás kiküszöböli a mikromozgást. Ez a virtuálisan egykomponensű implantátum, amely biztosítja a kellő szöveti stabilitást a kezdetektől fogva.
A képen Ankylos implantátum és a felépítmény kapcsolódásának röntgenképe a vizsgálat megkezdése előtt (balra) és 1.000.000 terhelési ciklus után.

Baktérium mentes kapcsolat

Erős, hézagmentes illeszkedés. Az egyetlen mód a baktérium-mentes illesztés kialakítására a kónuszos és erősen rögzített szoros kapcsolat a találkozási felszíneken. Az implantátum és a felépítmény közötti rések bakteriális kolonizációhoz vezetnek.
A rágás, a terhelés a relatív mozgást és ezzel pumpáló hatást eredményez az összetevők között. A csont felszívódik az implantátum-felépítmény kapcsolódási szintje alatt.
Csak egy baktérium-mentes összeköttetés képes megakadályozni a csontfelszívódást és stabilizálni a lágy szöveteket.

Platform váltás(Platform Switching)

A platform váltás kifejezést az implantátum és a felépítmény közötti átmenet leírására használjuk. Ez akadályozza meg a mechanikai és mikrobális irritációt, az implantátum körüli szövetekben.
A képen az ankylos implantátum röntgenképe látható – Dr. Nigel Saynor, Stockport, Egyesült Királyság.
A biológiai szélesség áttevődik a függőleges síkból a vízszintes síkba. Ez a platform váltás amely fontos tényező a szöveti stabilitás megvalósításakor – de csak a mikromozgás mentes, baktérium-mentes kapcsolat kialakításával kombinálva. Ez az úgynevezett Platform Shifting. A kisebb átmérőjű felépítmény több helyet biztosít az Ankylos implantátum körüli lágyrészeknek, vagyis az ínynek.
A platform váltás és a stabil, baktérium-mentes kapcsolat kialakítása együtt fontos tényező a szöveti stabilitás megvalósításában.

Gerincél alatti elhelyezés

Az implantátum gerincél alatti elhelyezése megkönnyíti a természetes megjelenésű pótlás elkészítését. Baktérium és mikromozgás mentes kapcsolat megelőzi csontfelszívódást, és tolerálja a csont is, ha a implantátum mélyebben kerül behelyezésre. Platform Shifting kombinálva gerincél alatti elhelyezéssel és a megfelelő mikrostruktúrájú implantátum váll lehetővé teszi hogy a csont rárakódjon a felépítményt körülvéve, és biztosítja a kiváló vörös esztétikát (a természetes hatású íny) hosszú távon.
A képen látható: csontszövet lerakódás a subcrestalis (gerincél alatti) Ankylos implantátum vállán. (szövettan: Dr. Dietmar Weng)

Mikrostruktúrált felület

Dr. Dietmar Weng, Starnberg
Az Ankylos implantátum váll mikrostrukturált felülete kedvez a csontsejtek lerakódásának. A gerincél alatti elhelyezés ez azt jelenti, hogy a csontsejtek is létrehozhatnak a vízszintes felületen vállat. Ez pedig a fedő lágyszövetek számára nyújt biztos alapot – hozzájárulva a hosszú távú jó eredmények eléréséhez.
Forrás: DENTSPLY Friadent az Ankylos implantátum gyártója és fejlesztője