""

Három terület is van ahol a beültetés forradalmasította a fogak pótlására tett erőfeszítéseket.
Egyetlen fog pótlásánál, ha az egyébként ép szomszédos fogakat nem akarjuk bántani, egyetlen alternatíva a beültetés. A hiány meghagyása ritka kivételektől eltekintve nem megoldás, mivel ha nem is azonnal, de idővel súlyosabb problémák okozójává válik (szomszédos fogak elmozdulnak, a hiánynál az íny és a csont visszahúzódik, a szemben lévő fog kinő az alveolusból.)
rögzített pótlásokat majd mindenki – érthető okokból – előnyben részesíti, ehhez azonban a megfelelő helyeken elhelyezkedő pillérekre van szükség. Ha nincs természetes fog pillér, csak az implantáció révén kerülhetjük el a kivehető fogsorhasználatát.
Teljes fogatlanság esetében a fogsor igen hatékonyan és megbízhatóan tudjuk stabilizálni..
Ez akkora javulást eredményez a gyakorlatban, ami a “preimplantációs” időkben elképzelhetetlen volt.

Fogak nélkül is van remény!

Teljes fogatlanság esetén is készíthetünk fix pótlást, de ehhez sok implantátumra van szükség.
Lehetőség van – erre alkalmas esetekben – azonnali pótlás készítésre is, így a szokásos 4-6 hónapos csontosodási idő megspórolható!

Milyen anyagokat használunk egy fogpótlás vagy implantátum beültetés esetében?

titán implantátumra a hagyományos fogászati fémkerámia mellett, aranykerámia  vagy fémmentes kerámia pótlást is készíthetünk. Ezzel kiküszöbölhetőek az esetleges fémallergia okozta panaszok , és a különböző fémek kiváltotta potenciál különbség létrehozása a szájban, ami nemcsak kellemetlen tünetekkel járhat, veszélyes is.
Ezzel a fémérzékenyek egyre nagyobb táborának is megoldást jelenthetnek az ilyen anyagokból készült fogpótlások.
Tudjon meg többet az implantátum beültetés vagy a fogpótlás lehetőségekről!