""

A dohányzás nem kizáró ok!
Dr. Toldi Ferenc vagyok, már 1982 óta foglalkozom fogbeültetéssel.
Az első fogbeültetéses pótlásom azóta is működik!
Mindig odafigyeltem, hogy csak jó minőségű implantátumokkaldolgozzak. Pácienseimnél mindig megválogatom, hogy milyen anyagokat használjak.
Csak kiváló minőségű, eredeti, bevizsgált és bevált implantátumot veszünk igénybe fogbeültetés céljára, melyekre a gyártó garanciát ad.
Utángyártott vagy bizonytalan színvonalú elemeket nem építünk be!

Dohányosoknak is lehetséges a fogbeültetés!

Most biztos meglepődik a címen, hogy “fogbeültetés dohányosoknak”, mivel sokan nem ajánlják a fogbeültetést dohányosoknak, sőt a dohányzást kizáró okként tüntetik fel. Nem is alaptalanul,mert rontja az esélyeket.
Azt azonban tudni kell, hogy a megfelelő beteg-orvos együttműködéssel Ön, dohányosként is élvezheti a fogbeültetés előnyeit!
Ha valaki dohányos, azért nem kell megfosztania magát a fogbeültetéssel járó előnyöktől, mivel létezik hosszútávon is sikeres beültetés akkor is, ha a páciens dohányzik.
A megoldás most is, mint általában igen prózai. Tartósan biztosítani kell a szükséges feltételeket, ami feltételezi a kezelőorvos és dohányos betege közti szoros, állandó együttműködést. Szakszóval, magas szinten kollaboráló jelöltnél lehet csak eredményt elérni.
Ha belegondolunk ebbe, könnyen belátható mekkora terhet ró ez orvosra és páciensére. Kezdetben főleg a dohányzó implantációs jelöltre.
Jó eredmény csak együttműködő és erősen motivált pácienseknél érhető el.
Mert addig, amíg nincsenek meg a feltételek a jelölt csak jelölt marad.
Ez a kezelőorvos felelőssége elsősorban.

Fogbeültetés után

A fogbeültetés után a kedvező feltételek megtartásában, a feladatok lelkiismeretes elvégzése a döntő, így ebben a szakaszban az implantátum tulajdonosáé a fő szerep.
Ha a páciens magáévá teszi (interiorizálja) és beépíti a napi rutinba is a rá eső feladatokat, már nem teher a különben fárasztó plusz tevékenység.
Ezen az áron maradhat meg az implantátum és a dohányzás.

Amit mi nyújtunk:

  • Segítség a fogimplantátum épen tartásában
  • Háttértámogatás
  • Célzott megelőzés
  • Kárcsökkentés
  • A dohányzás okozta károk minimalizálása
  • Egyéni aktív kontroll
Láthatja, hogy mi mit kínálunk, most Önnek kell döntenie, hogy akarja-e dohányosként élvezni a fogbeültetés előnyeit. Bátran jelentkezzen egy ingyenes konzultációra , ahol át tudjuk beszélni a részleteket!

Szembenéző

A dohányzás a diabetes és az immunhiányos állapotok mellett az egyik legkritikusabb rizikófaktor. Több fog körül alakulhat ki mély parodontális tasak, és fokozottabb a fogkőképződés, ezáltal nő a plakkretenció.
A nikotin több ponton támadja a szervezet természetes védekezését.
A dohányosok parodontális tasakjaiban az oxigén parciális nyomása lényegesen alacsonyabb a nemdohányzókénál, a parodontopatogén mikroorganizmusok sekély tasakokban is hamarabb és nagyobb arányban jelennek meg.
A dohányosok nem specifikus védekező rendszere és immunitása gyengül. (A szulkuszleukociták fagocitáló képessége csökken.)
A nikotin kárositja a gingivalis és parodontális fibroblast sejteket is.
Ugyanakkor a dohányosok szubgingivális szöveti keringése gyengébb, így a normális gyulladásgátló mechanizmusok is károsodnak.
Ezért jobb szájhigiéne fenntartásával csak részben védhetőek ki a dohányzás káros hatásai.