""

Milyen vizsgálatok alapján dönthető el, hogy ki alkalmas fogbeültetésre?

fogbeültetés nem terheli meg jobban a szervezetet, mint egy átlagos foghúzás.
Természetesen vannak olyan betegségek, vagy kóros állapotok amelyek csökkenthetik a beültetett fogpótlások élettartamát, vagy amelyek eleve kizárják, hogy az eljárást a páciensen alkalmazzuk.

Amikor nem szabad fogat (implantátumot) beültetni

  • A csontokkal, az anyagcserével, a véralvadással, a cardiovascularis rendszerrel, az immunrendszerrel, daganatos megbetegedéssel stb. összefüggő súlyos állapot vagy nem kezelt betegség
  • Immunszuppresszió
  • Súlyos alkohol- vagy drogfüggőség
  • A beteg vagy hozzátartozói részéről a szükséges eljárások ismeretének és az együttműködési készségnek a hiánya, nem megfelelő szintje
  • Elmebetegség, kóros psychés állapotok
  • Biszfoszfonát kezelésben részesült paciensek (Bonefos, Lodronat, Fosamax, Skelid, Actonel) esetében csak akkor,ha a  csontmarker vizsgálat eredményei ezt megengedik
Éppen ezért minden fogbeültetés előtt általános orvosi és alapos fogászati vizsgálatot kell végezni, valamint röntgenfelvételeket kell készíteni a fogsor és az állcsontok állapotáról – ugyanis éppen a meglévő csont mennyisége és minősége dönti el, hogy a beteg alkalmas-e a beültetésre.

Fogbeültetés előtti felmérés, vizsgálat

Erre a célra a legjobb megoldásként a 3-Dimenziós képalkotó rendszert használjuk, mely egy speciális  computer tomográf adataival dolgozik.
A sugárterhelés mintegy huszadrésze a hagyományos röntgenfelvételének. Ezzel képesek vagyunk csontsűrűséget mérni és tized milliméteres pontossággal távolságot.
Az implantátum térbeli helyzete és a környező anatómiai képletek egymáshoz való viszonyát is jól meg tudjuk határozni. Mindezek nagy biztonságot adnak és jelentősen csökkentik a műtéti kockázatot.
A csont esetleges pusztulása esetén meg tudjuk oldani a csonthiány pótlását is, ez az eljárás azonban hosszadalmasabbá és költségesebbé teszi a beavatkozást.

További hasznos információ a fogbeültetéshez:

– A fogimplantátumról  - kezdőoldal– Tudjon meg mindent a fogimplantátumról!
Hogyan zajlik egy implantátum beültetés?  – Ismerje meg a fogbeültetés menetét!
Milyen esetekben segíthet a fogbeültetés? – Kíváncsi, hogy milyen esetben ajánlott a fogbeültetés, milyenben a protézis vagy a korona?
Mennyire tartós az implantátum? – Kíváncsi, hogy meddig működőképes egy implantátum?
Ankylos implantátum – Egy kiváló minőségű implantátum
Az implantátum és az arra készült fogpótlás gondozása