""

A foghúzás , a tályogok, ciszták eltávolítása vagy a rezekció kellemetlen, de fájdalommentes beavatkozás, ha azt tervezetten, kellően gondozott fogak és száj környezetében végezzük, relaxáció és szakszerű érzéstelenítési technika segítségével.

A beavatkozások előtt részletes kivizsgálás szükséges -például biszfoszfonát terápia után csontmarker mérés- és a kellő előkészítést el kell végezni.Például antibiotikum védelem.

Rendelkezésünkre állnak a szövettani diagnosztika eszközei is.
Ha szükséges, és nincs kizáró ok a fogászati és szájsebészeti beavatkozások altatásban is elvégezhetőek, bár én egészen speciális esetektől eltekintve – a kockázatok miatt – nem ajánlom.
A fogsebészeti kezelések során mindig gondolni kell arra, hogy – mivel a végső cél mégis csak a jó és esztétikus pótlás készítés – ne maradjanak olyan defektusok, melyek a későbbi munkát megnehezítik.

Az implantációs pótlás készítésének első fázisa, az implantátum behelyezése is a szájsebészet körébe tartozik. Többféle típusú és gyógyulási idejű implantátumot használunk, már harminc éve. Kezdetben az érdeklődő orvosok jó része rendelőnkben, vagy az általunk szervezett kurzusokon ismerkedett az eljárással. Fő profilunk ma is a beültetés és az erre készített pótlás.
Végzünk beültetést team munkában, mintegy "alvállalkozóként", amikor is a pótlást a beteg saját kezelőorvosa készíti el.

Teendők műtét után