""

fogpótlás gyűjtőszó alá nagyon sokféle protetikai munka tartozik. A leginkább megfelelő fogpótlást mindig a beteggel közösen, a szakmai előírások szerint választjuk ki.

Rögzített fogpótlás

Ez az, amit csavarral vagy ragasztással fixálunk az előzőleg lecsiszolt fogakon, illetve implantátumokon.
Lehet egyes fogakon, mint önálló korona, de pótolhat hiányt is, amikor a fogpótlást implantátumra vagy a hiányt határoló természetes fogakra mint pillérekre készítjük.
A másik véglet a teljes kivehető fogsor vagy protézis, amit csak a tapadás (és a megszokás) rögzít.
Sokszor kell  úgynevezett kombinált munkát készítenünk, amikor is mindkét típus megtalálható a fogpótlás alkotóelemeként.

Kivehető fogsor

Bár az egyik legrégebbi fogpótlás fajta, elkészítése nagy kihívást jelent mind a fogtechnika, mind a rendelő számára. Lehetőség van a teljes kivehető fogpótlás stabilizálására implantátum segítségével is, ha szükséges.

Fogpótlás előkészületei

Fontos az egészségre esetlegesen káros anyagok kiszűrése, a szaporodó fémallergiás esetek megoldása.
Rendelőnkben nikkelmentes fémötvözeteket, és aranyat használunk a fogpótlás fémkomponenseként. (aranyra gyakorlatilag nincs túlérzékenység.)
Technikai hátterünk lehetővé teszi, hogy akár a teljes rögzített fogpótlás is elkészíthető fémmentes kerámiából. 
Hosszú évek óta mindig több fogtechnikai laborral dolgozunk együtt, így mindig és minden reális igényt rövid határidőre ki tudunk elégíteni!

Speciális fogpótlás

Speciális szaktudást igénylő fogpótlás típus amikor az implantátum a rögzítő pillér és nem természetes fog. Technikusainkkal együttműködve, már több mint húsz éve készítünk ilyen megoldásokat.